Draagconstructie

De draagconstructie vormt als het ware het fundament van het dak en dient sterk, stevig en stabiel te zijn. Sterkte is vanzelfsprekend, immers mag een dak niet bezwijken onder bepaalde belastingen. De stevigheid, de draagconstructie moet niet gaan doorbuigen door de belastingen van het dak. Zodra het dak doorbuigt, zal dit te zien zijn in de dakbedekking en het esthetische beeld kunnen schaden. Bovendien verzwakt de dakconstructie hiervan. stabiliteit, de constructie moet niet in elkaar zakken bij het kleinste zuchtje wind.

De draagconstructie is op meerdere mogelijkheden te realiseren middels staal dan wel hout. De wensen van de klant en de technische mogelijkheden zijn bepalend voor het type draagconstructie. Zodra er constructieve ingrepen zijn, zullen wij er ook een constructeur erbij nemen, zodat sterkte, stijfheid en stabiliteit kunnen worden gegarandeerd. Zowel houten als stalen constructies kunnen wij geheel voor u uitvoeren.

Contact opnemen

Bent u op zoek naar deskundig advies bij het realiseren van een dak op een nieuwbouw-woning? Heeft u dringend hulp nodig bij het repareren van schade aan het dak? Wilt u de status van uw dak laten onderzoeken en eventueel het dak laten repareren? Neem direct contact met ons op!